+39 348 567 3199
info@paasardinien.dk  

Sardiske færgehavne med ruter til det italienske fastland

I nordvest er der Porto Torres.

I nordøst er der Olbia og Golfo Aranci, som ligger forholdsvis tæt på hinanden.

I syd er der Cagliari.

Midt på østkysten er der Arbatax.

Når man kommer nordfra er det kortest at køre til Genova eller Livorno. Fra Genova kan man sejle til Porto Torres med enten Grandi Navi Veloci, Moby lines eller Tirrenia. De to første har klart den bedste standard, og er ikke nødvendigvis dyrest.

Fra Genova kan man også sejle til Olbia med de samme tre selskaber som nævnt ovenfor. Nogle af dem sejler dog kun i sommerhalvåret.

Fra Livorno sejles der hovedsageligt til Olbia med Moby lines eller til Golfo Aranci med Corsica Ferries. Desuden er der færgeforbindelse fra Sydfrankrig, Barcelona og Korsika. Det kan godt anbefales at køre via Korsika og kombinere en ferie på de to øer, dog kun hvis man har mindst to ugers ferie.

Vi har god erfaring med at sammenligne og booke færgebilletter via AFERRY.DK, som dækker praktisk talt alle færgeruter i Europa.

Vores anbefaling – overnatning og biltog

Vi har kørt gennem Europa til Sardinien mange gange og vil helst dele turen op i tre; en overnatning på færgen fra/til Sardinien og en overnatning i Tyskland eller Schweiz. Især hvis man rejser med børn, fungerer det godt på denne måde. Så er der også tid til at nyde Alperne gennem Schweiz eller Østrig. En anden mulighed er at sætte bilen på toget i Hamburg og sove ombord, mens man bliver fragtet til den schweiziske grænse. Det tager næsten al kørsel på den tyske Autobahn, og man får sin nattesøvn, mens man sparer bilen for en masse kilometer. Se mere om biltoget på Deutsche Bahn

NB: Antallet af færgeruter og ankomsthavne afhænger af sæsonen.